5 съвета за предотвратяване на наранявания в бадминтон

Има много възможни наранявания, които човек може да получи в резултат на игра на бадминтон. Честите са болки в кръста, изкълчване на глезена, тенис лакът и разкъсване на сухожилията.

Ако сте сериозен играч на бадминтон, трябва да вземете предпазни мерки, за да предотвратите тези наранявания. Колкото по-интензивни сте по време на играта си, толкова по-голям е шансът да получите тези наранявания.

1. Подгряване / Разгряване и разтягане

Причината, поради която професионалните играчи на бадминтон прекарват общо около Как се играе бадминтон 30 минути, за да се загреят / загреят, е защото те знаят за рисковете, ако пропуснат сесиите си за загряване.

Ако не се загреете и разтегнете преди тренировка, това може да доведе до мускулни придърпвания. Не само загряването и разтягането помагат за предотвратяване на мускулни тегления; това също ще помогне да увеличите ефективността си, когато играете.

Затова не се притеснявайте да започнете да играете, когато стигнете до корта за бадминтон. Прекарайте няколко минути, за да се загреете и разтегнете, така че мускулите ви да се разхлабят и да бъдат по-гъвкави по време на сесията ви по бадминтон.

2. Правилна техника

Също така е важно да изпълнявате правилните техники за бадминтон по всяко време. Извършването на грешни техники не само ви кара да се представяте зле, може и да се контузите!

Например, ракетата без ракета играе много важна роля, за да ви помогне да поддържате баланса на тялото в бадминтона. По всяко време е важно да използвате рамото си без ракета, за да балансирате теглото на ракетата си.

Ако изпълните разбиване на бадминтон, без да използвате ръката си, която не е с ракета, за да поддържате равновесие, има голям шанс да нараните мускулите около кръста си, като по този начин причините наранявания на долната част на гърба.

По същия начин, извършването на грешни удари за бадминтон може да доведе до ненужно усилие. Това може да ви накара да изтеглите мускул.

3. Използвайте правилната ракета

Използването на грешна ракета за бадминтон е често срещана причина за наранявания. Потърсете съвет от търговеца на ракети или други професионалисти относно това коя ракета ви подхожда най-добре.

Например, изборът на ракета с тежка глава (ракета с мощност) може да причини наранявания на раменете на начинаещи. Силовите ракети са трудни за управление и изискват от потребителя да има добра техника за бадминтон.

4. Правилно напрежение на струните

Подобно на избора на правилната ракета за бадминтон, трябва да използвате правилното напрежение на струната!

По-високите напрежения на струните са за контрол. Долните напрежения на струните са за мощност.

Повечето професионални играчи използват напрежение на струните над 30 lbs (много високо напрежение).

Добре е да избирате между 20-26lbs. Не забравяйте, че колкото по-голямо е напрежението на струната, толкова по-малка е мощността на удара ви. Това води до по-голям шанс да се контузите, докато се опитвате да вложите повече сила в ударите си.

5. Правилни обувки за бадминтон

Трябва  да  вземете чифт обувки за бадминтон. Обувките за бадминтон са специално изработени, за да поемат ударите и ударите.

Начинът, по който се играе играта на бадминтон, е вреден за капачката на коляното. Трябва да вземете обувки, които са добри амортисьори, за да предотвратите наранявания на капачката на коляното и костта на пищяла.

6. Не играйте твърде дълго

Твърде много от всичко не е добре. Този често срещан израз се отнася и за бадминтон.

Играта на бадминтон в продължение на дълги часове ще навреди на пищяла / коляното / глезена, докато непрекъснато се нахвърляте напред, за да получите совалката.

Нападането напред е вредно за вашия доминиращ крак, тъй като ще трябва да поеме цялата инерция от удара. Ето защо правилните обувки за бадминтон помагат за намаляване на въздействието.

Заключение

Като цяло, както всеки друг спорт, нараняванията могат да бъдат предотвратени лесно, ако предприемете необходимите стъпки за намаляване на шанса за наранявания.

Прочетете също Топ 7 съвета за играчите на бадминтон за подобряване на представянето