Топ 7 съвета за играчите на бадминтон за подобряване на представянето

Има определени фактори, които влияят върху представянето на играча на бадминтон. Има обаче няколко неща, които бихте могли да направите, за да избегнете лоши изпълнения по време на игри по бадминтон.
 
1. Достатъчно почивка

Почивайте си достатъчно. От съществено значение е да ви помогнем да постигнете върхова производителност по време на игрите си с бадминтон. Напълно невъзможно е да се концентрирате, когато се чувствате сънливи и уморени.

За разлика от други спортове, концентрацията и рефлекторните действия са много важни при бадминтона – воланът е способен да лети със скорост 300 км / ч! Ще ви е необходим бърз рефлекс, за да извлечете ударите на опонента си.

Уверете се, че имате поне 8 часа сън всяка вечер, за да постигнете най-доброто си представяне на корта.
 
2. Останете хидратирани – преди, по време и след вашите сесии

Водата е жизненоважна за ежедневните функции на човешкото тяло. Липсата на вода ви кара да се Yonex дехидратирате. Леката дехидратация може да ви направи летаргични, да загубите концентрация и да предизвика леко главоболие.

Уверете се, че пиете около 8 чаши вода всеки ден. Освен тези 8 чаши, уверете се, че и вие пиете повече по време на тренировка.
 
3. Пригответе храна преди играта си

Не мога да играя добре бадминтон, когато съм гладен. Ами ти? Имате нужда от енергия, за да се придвижвате по корта за бадминтон. Единственият начин да получавате енергия е от храната, която консумирате.

Когато тялото ви има цялата енергия, от която се нуждае, за да изгори, ще можете да се движите и да удряте по-бързо, като доставяте всичко, което можете, физически. Уверете се обаче, че ядете храната си около 90 минути, преди да играете, за да отделите време за храносмилане. Ако усещате липса на енергия в средата на игрите си, винаги можете да имате енергийни барове или спортни напитки, които да ви заредят.
 
4. Откажете се от лошите навици

Ако сериозно се занимавате с бадминтон и ако искате да се представите на върха си, трябва да се откажете от пушенето и пиенето.

Пушенето като цяло е вредно за белите ви дробове. По отношение на спорта, това влияе драстично на нивото ви на фитнес. Ако пушите, може да имате по-малко издръжливост в сравнение с непушачите. Пиенето от друга страна влияе на вашите рефлекси.

Социалните пиячи вероятно няма да изпитат ефектите на алкохола, докато упоритите пиячи ще бъдат силно засегнати. Ако вашата рефлекторна способност е бавна, няма да можете да извлечете високоскоростен изстрел.
 
5. Разтягане

След загряване направете разтягане за около 15-20 минути. Преди тренировка или по време на турнири, националните играчи на бадминтон правят упражнения за разтягане средно за около 15-20 минути.

Те разбират, че разтягането не само намалява риска от наранявания, но също така помага да разхлабите мускулните си влакна, така че да можете да се движите по-бързо и да се разтягате по-нататък по време на вашите сесии по бадминтон.
 
6. Правилно оборудване

Много магазини за бадминтон може да изглеждат много упорити, за да ви изтръгнат, като ви продадат онова скъпо оборудване и облекло за бадминтон. Факт е, че понякога те не са. Използването на подходящото оборудване ще увеличи до известна степен ефективността ви, както и ще предотврати потенциални наранявания.

Например носенето на обувки за бадминтон е необходимо. Бадминтонът е спорт, при който ще трябва да се движите изключително бързо. Освен това, работата с крака за бадминтон включва разбиване и обръщане на инерцията.

Ако се включите в екстремна игра на бадминтон без правилния чифт обувки, може да се окажете с контузии в коляното или глезена!
 
7. Ракета, която отговаря на вашия стил на игра

Ракетата за бадминтон не е само за удряне на совалката. Изборът на правилната ракета за бадминтон ще увеличи ефективността ви за бадминтон. На пазара няма добри или лоши ракети за бадминтон. Повечето ракети за бадминтон са прилични.
 
Трябва да знаете как да изберете ракетата, която отговаря на вашия стил на игра. Ракета, която отразява вашата сила, определено ще увеличи ефективността ви.

Прочетете също 9 важни основи на бадминтона Начинаещите трябва да учат