Сервиз за бадминтон

През кортовете сервисът се подава диагонално. По време на услугата подаващият и приемникът трябва да стоят диагонално един срещу друг, без да докосват граничните линии на игрището за бадминтон. Точката, в която на ракетата е позволено да влезе в контакт със совалката по време на сервиране, трябва да бъде под кръста на подаващия. Началото на услугата ще бъде първоначалното движение напред на ракетата на сървъра, след като играчите са готови. Сървърът не трябва да обслужва получателя, докато той или тя не са готови. Ако обаче се направи опит за връщане на услугата, приемникът ще се счита за готов.

Рали

Ралито започва със сервиране и често продължава с поредица от удари, разменени между противоположните страни, докато бъде отбелязана точка.

3 (игри) x 21 е точковата система за бадминтон (точки)
Системата за оценяване 3 (набори) x 21 (точки) беше използвана за първи път на професионални турнири през декември 2005 г. и сега е официалната система за точкуване.

Въпреки официалните промени в правилата, някои играчи за отдих (особено тези, които играят бадминтон от дълго време) продължават да използват оригиналната система за точкуване, при която най-доброто от три игри, изиграни до 15 точки за мъже и 11 точки за жени, определя победителя.

Мачът по бадминтон вече се състои от три игри, според официалните правила на турнира. Най-добрият от трима победители ще бъде обявен за победител.

Играта се печели от първия човек или отбор, който спечели 21 точки.

Играчът или отборът, който спечели ралито, получава точка.

Когато една игра достигне равенство 20-20, играчите могат да спечелят сета само като спечелят предимство от 2 точки пред противниковия отбор, като 22-20, 23-21, 24-22 и т.н.

Ако играта завърши с резултат 29-29, първият отбор, който достигне 30 точки, печели сета и получава сервиса за следващия гейм.