Правилник за бадминтон

Бадминтонът е спорт, който датира от шестнадесети век. Спортът се практикува на закрито, а олимпийските събития са връх. Азиатските страни като Китай и Индия са големи фенове на спорта, като Китай и Индия произвеждат някои от най-добрите играчи в света.

Целта на играта

В бадминтона целта е да се удари шатъла над мрежата и в разпределените зони на корта. Рали започва, когато опонентът ви успешно върне совалката. Печелите точка, ако принудите опонента си да удари совалката навън или в мрежата по време на това надбягване. За да спечелите сет, трябва да отбележите 21 точки, като повечето мачове са най-добри от три сета. Всеки сервис може да доведе до точка.

Играчите и тяхното оборудване

Бадминтонът е разделен на два вида: сингъл и двойки (смесените двойки също са опция). На всеки играч е позволено да използва волан и ракета с струни (подобно на тенис ракета, но с по-малка глава). Совалката има полукръгла топка в долната част и перна субстанция в горната част. Можете да удряте само дъното на шатъла и гравитацията винаги ще върне страната на топката в долно положение. Преди совалката да удари земята или да премине през мрежата, можете да я ударите само веднъж.

Кортът е широк 6,1 метра и дълъг 13,4 метра. Мрежа с дължина 1,55 м минава през центъра на правоъгълния корт. Две трамвайни линии се спускат от всяка страна на корта. За единични мачове вътрешните линии се използват като параметър, докато за мачове на двойки се използва външната линия.