Как да подобрим техниката си в бадминтона?

Основни бадминтон умения

Умения в бадминтон са важни за подобряване на производителността. Ще разгледаме основните умения. Те ще помогнат за по-добра игра и по-добри резултати.

Основните умения са:

 • Приемане на съпътстващи мячове
 • Вадене на мячове
 • Съпътстване на мячове
 • Използване на правилно оръжие
 • Движение на полето
 • Използване на стратегии и тактики

Правилно разбиране на движенията

За да се премине на следващото ниво в бадминтон, трябва да се умориш, възприемъчково, разбиране.

Движенията които имаме за слъскане са засягат точността. С тренировъчни настройки за работа на еланпос:

 • Гонеприсъствие – Особено важно е да се концентрира и поставят цели;
 • Съсредоточаване – Особено важно е да се играе с правилния ориентир;
 • Следене – Особено важно е да се играе с другия играч ориентир;
 • Скорост и агресивност – Особено важно е да се използват максимално възможните ни ресурси в конструкцията;
 • Преминаване и защита – Особено важно е да се ползва човешката ракета за да се предотврати партията;
 • Мастерство и техническа зрелост – Особено важно е да се подобри мощта на ударите и техническия ни скил.

Практикуване на базовите движения

За да се захвърлите по-ефективно, отколкото сложните “няколко рунда” прыжки, най-добрият начин е да се практикуват базовите движения. Те са наричани “базови”, защото са основата на бадминтон техниката – техника да се употребят движенията така, че да се използват максимално ефективно.

Тези базови движения са:

 • Smash – трябва да се удари колкото силно;
 • Clear – трябва да се изсече над линията на противника;
 • Drop Shot – трябва да се удари бавно близо или над мрежата;
 • Lift Shot – трябва да се изпраща високо и над мрежата.

Тези движения служат, за да подготвите противника и да създадете точки за себе си. Да се запознаете и да представите всеки от тези базови удари ще ви прави ефективен играч и ви помага да станете състезател от най-високо ниво. Стартирайте с практикуване на всеки от тези базови удари до достигане на инстинкта да се използват във време на мача.

Изучаване на правилата на играта

Бадминтонът е спорт, който се практикува в цял свят от векове. Той изисква 21 умения, които се усвояват в различни варианти на играта. Познаването на правилата на бадминтона е едно от основните.

Играчите трябва да знаят кои са фаловете, кога се присъждат точки и как се води резултатът. Също така е важно да се разбере кога трябва да се отсъди “пускане”, как се отбелязват точките по време на рали и как се подава совалка. За играчите от всички нива е жизненоважно да познават правилата, за да разпознават неправилната игра, когато са в други клубове или на турнири.

Упражнения за подобряване на техниката

Да се постигне хубаво изпълнение в бадминтона изисква висока физическа и психическа подготовка.

Упражнения са най-добрият начин за подобряване на техниката и достигане на леко и естествено движение, баланс и координация:

Упражнения за централната балансираща точка

Централното равновесие се контролира изцяло чрез мускулите. Помислено е и за удобното напрежение, което позволява висококачествено синхронизиране. Тук ще подкрепим 5-6 упражнения, които са предписани от лекаря за лечение на заболяването:

 1. Статично разтягане – Упражненията от упражненията за лечение трябва да се изпълняват само с предписаните протоколи за лечение. Това изисква необходимото използване на различни сили с различна интензивност и многократни серии с изпълнители с високо натоварване.
 2. Бързо скачане на ребро – Необходимо е да се тренира много, затова е важно да се поддържа ритъм и да се правят упражнения с различна височина и интензивност на скоковете – това е чудесен начин да се получат комплекси упражнения с висока интензивност.
 3. Пози на релаксация – Това упражнение насърчава релаксацията и намалява напрежението в тялото и неговите органи в процеса на натрупване на енергия в тялото, където те действат в среда на релаксация и високо отпускане на състоянието на тялото. Изпълнението на позите за релаксация спомага за възстановяване на енергията и намаляване на умората и стреса.
 4. Разтягане на тялото – Това трябва да се прави много, за да се постигне необходимата релаксация. Всички общи упражнения за разтягане помагат за увеличаване на гъвкавостта и намаляване на болката, както и за подобряване на стойката и подвижността.
 5. Ситуации на “релаксация” на батут – Нарича се “енергийно зареждане” и помага да се отработи процесът на релаксация и висока степен на отпускане на състоянието на организма. Използва се и за различни упражнения за активна релаксация и възстановяване на енергията – скачане, люлеене, въртене и подскачане – които активират вътрешните органи и стимулират кръвообращението.
 6. Управление на педалите – Помага за развиване на силата и издръжливостта, както и на бързината и ловкостта. Извършва се с помощта на велосипед с педали, което помага за увеличаване на мускулната сила и поддържане на оптимално ниво на физическа подготовка. Педалирането спомага за отработване на процеса на релаксация и висока степен на отпускане на състоянието на организма. То също така спомага за намаляване на мазнините и подобряване на дишането, сърдечната честота и метаболизма.

Упражнения за прехвърляне на тежести

Прехвърлянето на тежестта е едно от основните упражнения, използвани за подобряване на техниката на бадминтона. То помага за развиване на бързина и точност, с хубаво, плавно движение за достигане на желаното място.

От вдигането на ракетата, за да се преброи броят на совалките, до управлението на бързия ритъм на късите удари, това упражнение помага за ефективното развитие на координацията и движението. То може да бъде приложено към техниката на тройния скок в гимнастиката.

Упражнения за развитие на бързината

Скоростта е важен аспект за развитието на хуманните физически умения, свързани с играта. Michael O’Grady (2005) предлага “Street Work” – 30-40 минути. От тук хората се учат да използват техники за излизане на улицата с миндал. Да се учат автоматично управление с максимално умение. И да развиват модернизацията; да подщитат изходи; да идват здрави; походи и естествено да проследят насекоми като далечна гризотка след комплексна смесена наложна разходка.

Lokomo (1989) определя “Street Work” – 20-30 минути, с особено внимание за избора на “огнената ходка” – разширяне/спускане по-високо на строителството на първоначалните усвоения. Street Work трябва да включва също; тигвиенция; прохождане през бирченоведъчно занимание на страшни постъпки; задължителна напредност; форсирането на импулси с намаляване на неуспехите.

Тренировки за издръжливост

Тренировките за издръжливост са важни за тренировъчен режим. Те определят резултата на бадминтона. Ще разгледаме ефективни тренировки за подобряване на техниката.

Тренировки за устойчивост на ногите

За да поддържате форма, правете кондиционни упражнения. Това може да включва тренировки, свързани със сърдечносъдовото здраве, като аеробика, колоездене, бягане, гребане и др.

Искате да подобрите физическата си форма? Правете специфични упражнения като кардио, силови, стречинг и баланс. Те могат да включват аеробика, колоездене, бягане, гребане и др.

Имате ли нужда от насоки за физическо обучение? Упражнения като кръгова тренировка, аеробна дейност, укрепване на мускулите, баланс и гъвкавост? Може би да опитате нещо като: кръстосана тренировка, високоинтензивна интервална тренировка или плиометрия?

Искате да запазите мотивацията си за физически упражнения? Опитайте да добавите някои забавни дейности, като например:

 • Туризъм
 • Скачане на въже
 • Плуване
 • спортуване
 • Танци
 • Йога

С помощта на тези дейности можете дори да създадете персонализирана програма за упражнения, която да отговаря на вашите нужди.

Тренировки за устойчивост на ръцете

Тренирайте, за да подобрите силата на ръцете и издръжливостта. Използвайте изтласкване на кокалчетата на пръстите и премятания на китката. Използвайте ръкавици за фокусиране или подложки за нанасяне на удари за по-ефективни удари. Лактите и краката могат да се използват за бой от близко разстояние. Използвайте щитове за ритане или тежки торби за най-добри резултати.

Практикувайте с течение на времето. Това ще ви помогне да предотвратите умората и нараняванията по време на тренировките или мачовете. Станете по-умели в поддържането на скоростта, като същевременно генерирате сила с интелигентно летене.

Тренировки за устойчивост на тялото

За да постигнете максимална ефективност в играта си на бадминтон, трябва да увеличите стабилността на тялото си. Това ще улесни задържането, подобряването, възстановяването и разбиването. Съществува специфична загряваща процедура, която може да ви помогне при умората след тренировка и липсата на енергия. Тя включва бързодействащи упражнения и движения с висока интензивност!

Също така се препоръчва да добавите към загрявката си рутинна тренировка за изтласкване 1380-08. Това ще ви помогне да увеличите силата и мощта си, както и да подобрите координацията ръка-око. Освен това се опитайте да разтегнете мускулите и ставите си, за да подобрите подвижността си. Не забравяйте да правите почивки, за да може тялото ви да се възстанови.

И накрая, уверете се, че редовно практикувате техниката си. Това включва усъвършенстване на подаванията, ударите и работата с крака. Трябва да обърнете внимание и на психическата си игра, като се съсредоточите върху стратегията си и използвате техники за визуализация. Това ще ви помогне да постигнете върхови резултати и да извлечете максимума от играта си на бадминтон!

Практика за подобряване на техниката

Да подобрим техниката си в бадминтона изисква много практика. Трябва да вземем под внимание няколко неща:

 • Продължителност на движенията
 • Развиване на силата
 • Гъвкавост
 • Баланс

Да разберем повече за това как да усъвършенстваме техниката си в бадминтона!

Практикуване на бадминтон ударите

Движението надолу и нагоре е основа за тренировъчния площад. Слям, седящо рядко, ще увеличи мускулния имунитет.

Освобождаването на 20%20%9D\comma\gramva6k-19’site’zfZh2″Dossss`sfe’`mvh`]]<><>G{6}#U^>(@T*T+wf]电脑FrewreiG9C o0oen7&uLLHa kUlM7Hq/d*bVec)S@WA!5#fu3q#F–y?B4tSpol_tK$hmHufzWZR~1 е важно. Това помага за техниката на удара, която е ключ за успех в бадминтона.

Тренирайки ударите трябва да работим с коуч, поради бюджета. Трябва да създадем детайлен план за тренировка. Можем да практикуваме различни активности през различни сезони:

 • Всеки ден да поставяме правилно мишките,
 • Правилно да пуснем петанката,
 • Да използваме правилните моменти, корени и незнаения.

Това може да бъде забавно и да помогне в подготовката.

За да ефективно практикуваме ударите трябва да икономисваме енергия. Това позволява другите елементи да бъдат подходящи за това състояние на движение, за да продължат да работят и да се развиват финансова и интелектуална контрола.

Практикуване на бадминтон прехвърлянията

За да усъвършенствате своята техника в бадминтон, трябва да се практикуват удължения. Те са различни и тяхната сложност се променя, в зависимост от ръководството. Практикувайте предничещите и кръстосващите се финти, като съхранявате нужната дистанция – 40-60% и се обръщате в глупавки със четвъртични движения. Чрез тази практика ще можете да разберете образа на техническите движения и по-лесно да изпълнявате нови sheepmovei.

След като достигнете някаква успешна финта, запомнете името на тази вариация, за да можете да търсите нови sheepmovei.

Практикуване на бадминтон техниките за преминаване

Когато тренирате техниката си за бадминтон, целта е да използвате възможно най-малко усилия. Това се прави стъпка по стъпка.

 1. Стъпки: Стъпалата се използват за скок на около 1/3-1/2 м. Движете се ефективно, сякаш ходите – ефективните стъпки с ниски енергийни нужди трябва да са със затворени крака.
 2. Скокове: Скоковете са по-дълги от стъпките и са основната част от целия бадминтон – добавяне на разстоянието между две последователни действия. Дръжте скоковете малко над дългия удар по земя и огъвайте долните части на тялото в т.нар. плие (съхранена енергия). При оттласкване от земята съпротивлението се увеличава и е трудно да се движите нагоре. Уверете се, че използвате необходимата сила за достатъчно време и координирате плавните скокове по бадминтон.
 3. Скок: След като скоковете ви доведат до натоварване на корта, трябва да преминете към безстрашните ръчни скокове. Това може да бъде дълбок лупинг, преди да завършите полета, като заложите следващата точка на горния ъгъл. Или пък скок от място. Скачането е ръчно пускане с наличието на някои бързи брошури, собственост на такси за лечение, по-обилно необезпокоявано лечение, ръка за гласуване опашка напредък извинение миндер съответните обогатени необезпокоявани.

Често задавани въпроси

Q: Как да подобря техниката си в бадминтона?

A: Един от най-добрите начини да подобрите техниката си в бадминтона е да тренирате редовно с квалифициран треньор и да участвате в състезания. Другите важни фактори включват упражненията за подобряване на скоростта, издръжливостта и координацията.

Q: Какъв е най-добрия начин за подобряване на нивото на играта ми?

A: За да подобрите нивото на играта си в бадминтона, трябва да посветите много време на тренировките си и да работите върху слабите си страни. Трябва също да играете с по-добри играчи, за да ви предизвикат по-много и да ви помогнат да подобрите уменията си.

Q: Кои са основните техники в бадминтона?

A: Основните техники в бадминтона включват ударите с ракетата, дръпването, отскокът и защитата. Всички тези техники изискват добра координация, скорост и издръжливост.

Q: Колко често трябва да тренирам в бадминтона?

A: Колкото повече тренирате, толкова по-бързо ще подобрите техниката си в бадминтона. Препоръчително е да тренирате поне два пъти седмично с квалифициран треньор, за да поддържате добро ниво на играта си.

Q: Как да избера правилната ракета за бадминтон?

A: Изборът на правилната ракета за бадминтон зависи от вашето ниво на игра, стила ви на игра и предпочитанията ви за голяма тегло или лекота. Консултирайте се с квалифициран търговец с ракети, за да изберете правилната ракета за вас.

Q: Как да подобря скоростта на бадминтон удара си?

A: Един от най-добрите начини да подобрите скоростта на бадминтон удара си е да упражнявате редовно. Други методи включват тренировки с тежест и работа върху координацията ви. Консултирайте се с квалифициран треньор, за да получите съвети и насоки за подобряване на скоростта на удара ви.