Как да играем по-добре в двойки?

Основни правила

В игра на двойки е важно да се пазят правилата. Двете партии трябва да останат на своите места и да ползват своите права. Има нужда и от внимание към другата страна.

Необходимо е да се разбере правилата на играта:

Научете базовите правила на играта

Двойки са много разпространени. Разбиране на основните правила и умения ще ви помогне. Така ще можете да следвате амелията по играта, както и стратегическата оптимизация.

Научете да правите план за игра

Доброто и ефективно игра в двойки изисква 80% умения за тактика, 15% определяне на рискове и 5% автоматично умения.

Злято!

Създаваме план, за да подобрим решенията. Това се насочва към максимално използване на правилните тактики на 8%. Насочваме също така вниманието към анализ на потенциали и нерискови движения.

Какво прави меба? Изграждаме умението за направа на адекватни решения по време на играта, като се фокусираме върху необходимите правила и принципи от Канона на Двойките. Правим 8-стъпенен план за изучаване на играта, с прототипно приложение на Най-Ефективната Лимитирана Стратегия за Двойки. Тази стратегия се използва за да се постигне успех с 6 (но обикновено 4) най-необходими правила за контролиране на позицията, използване на 19 потенциално успешни точки за атака и защита и създаване на 98 възможни отговорни ситуации.

Освен това, тренираме гладкото правене на преходи между различните стадии на играта, а също така и развиваме способността да оценяваме последващите действия на противника с 2 полеела и 0 заплахи от правилно свързване на позициите, 22 следващи шаха и откриването на правилната последователност от действия за да се спечели.

Тактика и стратегия

Двойки Билярд изисква тактика и стратегия. За да постигнете по-високо ниво в играта. Тази статия ще ви даде различни тактики и стратегии. Те могат да ви помогнат да играете по-добре.

 • Ако прилагате насоките.

Научете да правите добри ходове

Igrata в двойки е майсторство! Един начин да се подобри е “Добро” (Pravo) – dvoikovo. Това е игра от класически стилове. Играта се води чрез площадката и оборудването. Това промотира исторически връзки. Тренировката продължава с повторение на адекватен стил, за да се провери успехът и да се даде възможност за победа.

Секретът е да направяте добри ходове чрез пренасяне на обектите и използване на площадката и оборудването. Това ще даде по-добър резултат. Ако имате добро планиране, ще се справяте с променливи ситуации около полето и ще мислите опитно за стратегии.

Основното е да предскажете най-малката рискова преди да се преместят обектите. След това всички промени трябва да:

 • се проследят
 • да се следи глобалната система.

Научете да използвате различни стратегии

За да победиш съперника си, трябва да имаш стратегии. Трябва да използваш различна среда, за да постигнеш скорост.

Когато се сближават стратегиите:

 • Rope – Това е предимство, което ти дава предимства при битката, като ускоряваш своите действия.
 • Trap – Тук можеш да избереш да използваш изобретателни приеми, за да отмениш противниковите атаки.
 • Fireball – Тук трябва да избереш по-мощни обекти за да нанесеш повече поражения на противника.

Трябва да се погрижиш да си готов за много различни ситуации, използвайки твоята бързина и умение.

Трениране

Тренирането е нещо, което е от голяма полза за улучшаване на двойките. За да достигнете желания си уровен, е необходимо да прекарате време за трениране. В тази статия ще ви помогнем да разберете как да тренирате, за да подобрите играта си в двойки:

 • Практикувайте правилното движение.
 • Усвоявайте стратегията.
 • Усвоявайте тактиката.
 • Практикувайте преди да се играе.
 • Практикувайте правилното диагностициране.
 • Следвайте правилния програма за трениране.

Играйте с по-добри играчи

За да се улучшите като играч, трябва да се тренирате с по-добри и опитни играчи. Задвояването, размяната и удлиняването могат да помогнат, но най-добрият начин е да намерите партньор с който да играете. Ако останете повече вечери, е добре да имате един и същи партньор и да се тренирате заедно всеки ден по дадени дуби и умни стратегии. Знаяте-ли повече за противника си, ще бъде по-лесно да проучите какви му се струват по-добре и от това да разработите най-оптималните стратегии.

Това не само че ще помогне преди всичко, а и може да ви позволи да посетите колеги от други градове и да разберете как да напредвате силата на играта си. За пребор често се изискват малко теоретични задачи за растеж на стратегия. Тази информация и анализи следва да бъдат включени в програмата String – Data Interface Wrapper TeamTennis ICLT Test Drive (DPL).

Тренирайте и драстично подобрете вашите умения

За да станеш добър играч в двойки, трябва да тренираш редовно. Точките, които спазваш, ако имат удовлетворяващо ниво, можем да ги улучшим следните:

 • Ремоб (Return of Serve): Основните overhead-и трябва да имат добро placement, и да бъдат играни с добра pace.
 • Ceicyc Cpeam cocem: Трябва да имаш стратегия за игра с думи от 800 до 1000. Трябва да има добра моторика, да прилагаш тактически приеми и да имаш добра игра с единични и дуо приеми.

Защита и атака

Игра в двойки без съпруг изисква да се придържат дадени правила.

 • Добра защита и атака са най-важните части на играта.
 • Да се изучи по-добре тези две аспекта.

Научете да защитавате силните си позиции

В двойки има голямо равновесие на силите – атака и защита. Съчетайте силните си позиции и се въздържайте докато идва до победа.

Знаейки коя позиция е важна, можете да използвате възможностите си. Ако държите защитата си, ще се различавате от играчите, които атакуват без да разбират последствията от постъпките си. Затова пазете предвид, че не е само важно да се напада, но и как се играе! Това ви дава възможност да постепенно превземате превага върху противниковата позиция. Контролирането на полето е важно за успеха в двойки, защото помага да се слушат вашите постъпки, докато се разпръснат на саксията за фука и избягва риска от неожидани постъпки.

Научете да използвате атаки за да добиете предимство

Атаките се използват, за да постигнем предимство. Това означава съкращане, улучшаване или унищожаване на опонента.

 • Attack Shots – Атакуващите удари могат да бъдат равни или извъртени за да се осъществи веднага стрес върху опонента и да се намали неговите опции за игра на ефективен връщане.
 • Short angles attacks – Кратъки и заварени удари могат да заманят опонента, като го правят да се разточи от терена с удари, които са достатъчно кратки, за да останат в играта, но достатъчно дълги, за да не му се осъществи придобиване на предимство.
 • Quick strikes & smart lobs – Бързи поредици от вълни могат да се използват ефективно срещу играч, очакващ дълъг обмен. Това може да стане атака, когато най-малко се очаква, чрез бързо дойде на сета и изпълнение на прост удар, или чрез поставяне на умно поставен вълён, за да постигнем контрол на точката вместо друг силен форенд от опонента.
 • Counterattacks – Това е трикърно, но ако се използва правилно, включва изчакване на трудните удари на опонента, които ни принуждат да се върнем в отбрана за да изпълним неочаквано офенсивен удар преди той да се движи в позицията си, което го притеснява и губи време, давайки ни временно предимство! Примери са изпълнение на лупиращи топспинове след приемане на тяхни твърди топспинови обмени (което винаги работи добре!).

Често задавани въпроси

Q: Как да играем по-добре в двойки?

A: Играенето в двойки изисква много координация и комуникация между партньорите. За да играете по-добре в двойки, трябва да упражнявате тези умения и да се научите как да работите заедно като екип.

Q: Трябва ли да имаме еднакви умения и ниво на игра, за да играем по-добре в двойки?

A: Не е задължително да имате еднакви умения и ниво на игра, но е важно да можете да се адаптирате към силните и слабите страни на вашия партньор.

Q: Как можем да подобрим комуникацията ни в двойки?

A: Редовната комуникация е ключът към успешното играене в двойки. Трябва да разговаряте с партньора си по време на играта, за да можете да координирате своите движения и да се уверите, че сте на една вълна.

Q: Какви са най-важните умения за успех в двойки?

A: Коефициентът на успех в двойки зависи от много фактори, но най-важните умения включват добро разбиране на теорията на играта, добра координация и комуникация, и способността да се адаптирате към играта на вашия партньор.

Q: Как да се справим с конфликтите между партньорите в двойки?

A: Конфликтите в двойки са неизбежни, но е важно да можете да се справите с тях по конструктивен начин. Проследете мнението на партньора си, научете се да слушате и да приемате критика, и се опитайте да намерите обща почва.

Q: Как да се тренираме за игра в двойки?

A: За да се тренирате за игра в двойки, трябва да играете редовно с партньора си. Можете също да участвате в тренировки на тимове или да си наемете треньор, който да ви помогне да подобрите уменията си в двойки.