История на бадминтона

История и традиция за бадминтон

Бадминтонът е изобретен в древна Гърция и Египет като вид спорт. Бадминтонът първоначално е бил детска игра и първоначално е бил наричан “battledore” или “shuttlecock”. Първоначално бадминтонът се играеше с пернат волан напред-назад с малки ракети. През 18 век в Индия, бадминтонът е наричан „пуна“. Британските офицери Как се играе бадминтон от армията, които бяха разположени в Индия през това време, върнаха тази версия на Poona в Англия през 1860-те. След като се върна в Англия, той се разпространява бавно, тъй като армията се запознава с този спорт на приятели. Едва на известна партия през 1837 г. играта наистина започна. Херцогът на Бофорт направи парти в провинцията си, където се играеше този спорт. Името на провинциалното място беше „Бадминтон в Глостършир. По времето на това парти, играта нямаше име и затова беше просто наричана „Играта на бадминтона“. Така играта получи официалното си име!

Въведение в бадминтона

Сега, когато играта имаше име, тя бързо се разпространи от Англия до САЩ, Нова Зеландия, Канада и Австралия. Въпреки “мъжкото” начало, спортът сега е доста равномерно разделен с приблизително същия брой жени, които спортуват като мъжете.

През 1899 г. се провежда първият шампионат на цяла Англия за мъже и първият турнир за жени е организиран през 1900 г. По някаква причина или по друга, тези два турнира се считат за неофициални и едва през 1904 г. „официалният“ началото на мачовете от цяла Англия започна. През 1920 г. в цяла Англия имаше само около 300 клуба по бадминтон, но до 1920 г. имаше 500 и удивително, само 10 години по-късно, на Британските острови имаше над 9000 след Втората световна война.

Международната федерация по бадминтон е организирана през 1934 г. с 9 първоначални членове – Канада, Англия, Холандия, Дания, Франция, Уелс, Шотландия, Ирландия и Нова Зеландия. Едва през 1981 г. тази организация е единственият спортен международен ръководен орган. През 1939 г. Международната федерация по бадминтон реши, че е време за международни състезания, а президентът на IB по това време, сър Джордж А. Томас, Баронет предложи трофей на отбора победител. По ирония на съдбата недостигът на совалката по време на войната и следвоенния период доведе до забавяне в първите игри на “Томас Купа” до сезон 1948-1949. Някой се опита да представи международен женски екип по едно и също време, но в крайна сметка не беше предприето действие поради финансови затруднения. В крайна сметка през сезона 1956-1957 се провежда “Uber Cup”. Uber Cup беше международен триенален турнир за жени, където трофеят беше дарен от г-жа HS Uber от Англия. През 1992 г. бадминтонът за първи път се оспорва като официален олимпийски спорт в Барселона, Испания. Сега има няколко световни събития за бадминтон, включително Uber Cup, Световно първенство, Световно първенство за юноши, Купа на Судирман, Световната купа и Световни финали за Гран При.

Наследство и традиция за бадминтон

Играта на Бадминтон днес прилича на тенис и волейбол и включва използването на мрежа, волан и леки ракети. Воланът обикновено е коркова топка, снабдена с пера за стабилизация. Играе се с двама или четирима Бадминтон Yonex играчи и се играе на закрито или на открито на маркиран корт с размери около 44 фута на 17 фута за двама играчи и 20 фута ширина за двама играчи. Официалните измервания на мрежата са, че горният ръб на мрежата трябва да бъде на 5 фута 1 инч от земята в стълбовете и на 5 фута от земята в центъра. По време на играта с бадминтон само обслужващата страна може да спечели точка. Ако страната, обслужваща совалката, не успее да се върне, тя губи подаването и ако страната, която получава, не се върне, те губят точката и ще получат отново. Игра на бадминтон се играе до 15 точки, с изключение на сингъл за жени, което се играе до 11 точки. Ако резултатът е обвързан към края на играта, това може да бъде решено чрез процедура, наречена настройка. Определянето е процедура за прекъсване на равенството, която включва различни процедури в зависимост от точката, в която е изравнен резултатът и правилата могат да бъдат различни за мъжете и жените.

Бадминтонът има богата и интересна история и популярността му винаги се увеличава с наличието на евтина екипировка и места за игра, почти всеки може да се наслади на спорта на бадминтона. Планират се нови състезания, включително разработването на SuperSeries и някои еднократни „Spectaculars“. Търсенето в YouTube за бадминтон води до всякакви интересни видеоклипове и игри за мачове и изложбени игри.